We are such stuff as dreams are ma­de on ~
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

We are such stuff as dreams are ma­de on ~

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Nowa Nova-historia z innego świata

Go down 
2 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorWiadomość
Kaimi

Liczba postów : 131
Data rejestracji : 25/10/2014

Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptySob Paź 25, 2014 4:51 pm

Twój odbiorca,a właściwie miejsce do którego masz dostarczyć paczkę mieści się na bagnach chochlika na zachodzie,nie jest to daleka droga ale za to przeprawa przez bagna może być ciężka
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

Liczba postów : 4811
Data rejestracji : 25/06/2014

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptySob Paź 25, 2014 4:55 pm

Marudzę i ruszam w drogę, z tą wyjątkowo lepką paczką, co chwila sprawdzam czy przypadkiem się nie przykleiłam czy coś. Wolę nie wiedzieć co demon wymyśli dla mnie później.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptySob Paź 25, 2014 9:48 pm

Droga strasznie się ciągnęła tym bardziej,że co chwilę odklejałaś się od paczki,co gorsza wyglądało na to,że za niedługo spadnie deszcz,co wcale nie poprawiało Ci humoru
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyNie Paź 26, 2014 4:47 am

Westchnęłam.
- Co za cholerna wredota... - mruknęłam tylko, idąc sobie z ową paczką i już nawet owinęłam ją jedną z bluzek jakie miałam w torbie byle się do tego nie kleić.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 2:54 pm

Niewiele to pomogło,bluzka dosyć szybko przesiąkła kleistą substancją i nabrała nieciekawego koloru świeżych smarków.
Gdy oderwałaś wzrok od nieprzyjemnego widoku,zobaczyłaś,że przed Tobą powoli pojawia się bagno,teraz wystarczyło jeszcze dotrzeć do jego centrum.
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 2:56 pm

Marudząc ciąle idę w stronę owych bagien, a jak jestem na miejscu to staram się stawiać kroki w jak najstabilniejszych miejscach, sprawę ułatwiłaby mi jakaś droga, choć nie sądzę bym takową tutaj znalazła... A poza tym co jest w tej skrzynce? Jakieś ślimaki? Przynajmniej na powrót nie będę musiała tego nieść... Raczej...
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 3:01 pm

Jakakolwiek droga czy choćby ścieżka była tylko złudnym marzeniem,bagna były wilgotne i zdradliwe,nad ziemią unosiły się gęste opary utrudniające znalezienie gruntu,a gdy wydawało Ci się,że znalazłaś kępkę trawy na której można by stanąć,ta zapadała się pod Twoją stopą, wygląda na to,że czysta z tego zadania nie wyjdziesz
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 3:07 pm

Co tam ubrudzenie, bylebym to przeżyła... Uparcie idę przez te bagna, wypatrując miejsca docelowego. Błagam by to było niedaleko, ja chcę już móc stąd iść, no nie no, co ten demon sobie wymyślił, on to naprawdę wredna cholera - czyli moje marudzenie.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 3:26 pm

Szłaś tak już dobre kilka godzin gdy nagle dojrzałaś niewielką wysepkę stałego gruntu,a na niej stary dom,tak to właśnie tutaj miałaś dostarczyć tę paskudną paczkę
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 3:35 pm

Tak więc czym prędzej staram się dotrzeć do wysepki i z zadowoleniem witam stabilne podłoże. Po tym podchodzę do starego domostwa i pukam do drzwi.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 3:49 pm

Drzwi uchylają się niemal natychmiast,a za nimi stoi stara kobieta,z długimi siwymi włosami i pomarszczoną twarzą,przypominała jedną z wiedźm o których jest tyle historii i bajek
-Kim jesteś i czego chcesz?-Zaskrzeczała
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 4:04 pm

- Mam tutaj przesyłkę dla pani - powiedziałam i odwinęłam tamtą skrzynkę z swojej bluzki z której i tak już nic nie będzie pożytku.
Po chwili oddaję jej paczkę.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 4:13 pm

Kobieta uśmiechnęła się lekko
-Wejdź-Powiedziała otwierając drzwi na oścież i odchodząc na bok,żebyś mogła przejść. W środku domek był całkiem przytulny,ale nad paleniskiem wisiał potężny kocioł w którym coś bulgotało cicho,a na półka poustawiane były dziwne flakoniki z kolorowymi płynami
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 4:15 pm

Tak więc stanęłam w tym jej całkiem przyjemnym lokum, wbrew pozorom. Cóż przynajmniej chwilę odpocznę bo wyczerpującej podróży po bagniskach. Przeciągnęłam się i czekam na rozwój wydarzeń.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 5:00 pm

Kobieta wzięła od Ciebie paczkę i zwinnym ruchem otworzyła nią,z paczki wyszedł mały stwór przypominający górę zielonkawej mazi.
Kobieta wyciągnęła nad nim ręce i mruknęła jakieś dziwne słowa,a stworek zaczął rosnąc i zmieniać kształt aż zamienił się w jakiegoś młodzieńca
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 5:14 pm

Zrobiłam duże oczy, widząc to wszystko, ale cóż. To jest dość niezwykłe. Patrzę się to na kobietę to na młodzieńca, na którego strefy poniżej pasa staram się nie patrzeć.
- Umm... Emm to ja może już pójdę - powiedziałam wreszcie do niej.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 6:04 pm

Kobieta pstryknęła palcami i drzwi zatrzasnęły się z hukiem
-Wiem kim jesteś-Powiedziała,a Tobie zrobiło się trochę niedobrze czy on wie,że jesteś...-Jesteś nowym posłańce Tresha...i o ile się nie mylę nie jesteś z tego zadowolona...a to dopiero początek
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 6:36 pm

Wbrew temu czego pewnie oczekiwała po prostu odetchnęłam z ulgą.
- Domyślam się - westchnęłam. - Ale postaram się jakoś w tym wytrwać - machnęłam ręką. - I tak lepsze niż przymuszone małżeństwo - dodałam.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 6:43 pm

-Ale wiesz,że ta praca nigdy się nie skończy?-Zapytała kobieta unosząc brew-Przypomnij sobie,jak brzmiała umowa z Treshem?Zakładam,że to on ją sformułował
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 6:55 pm

Strzeliłam ogromnego facepalma.
- Ehh mogłam się domyślić że w coś się wkopałam... - mruknęłam.
Teraz faktycznie, jestem w kropce.
- Cóż umowy z demonami są do końca życia więc... jakieś 70 lat mąk? - byłam teraz już zdołowana.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 7:19 pm

-Zakładam,że wieczność...widzisz,w pewnym sensie zostałaś jego sługą,a co za tym idzie zyskałaś nieśmiertelność-Chłopak był już ubrany,teraz siedział na łóżku wrogu pokoju-Pytanie brzmi czy jest jakaś luka w waszej umowie
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyPon Paź 27, 2014 7:24 pm

Pokręciłam głową.
- Ja nie wiem, choć w umowie jestem jako Nadia... - mruknęłam teraz w sumie sama do siebie, myśląc o sprawie.
Gdybym znowu była dawną sobą to by to mnie nie obowiązywało, tak mi się wydaje.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyCzw Paź 30, 2014 1:46 pm

-A to coś zmienia?-Zapytała kobieta z dziwnym błyskiem w oku,tymczasem chłopak chodził po pokoju i zaglądał do różnych słoiczków i pojemników
Powrót do góry Go down
Nova
Admin

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyCzw Paź 30, 2014 1:49 pm

- Nie wiem, wie pani jakbym mogła być kimś innym... - podrapałam się po głowie. - Ugh bez sensu... No nic to ja będę wracać... - powiedziałam do niej i tylko lekko się ukłoniłam, po czym ruszyłam w kierunku drzwi.
Powrót do góry Go down
Kaimi

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 EmptyCzw Paź 30, 2014 3:16 pm

-Właściwie to jest pewne zaklęcie powodujące zmianę ciała...jednakże jest niezwykle bolesne i nieodpowiednio użyte może nas przenieść do cudzego ciała lub martwego zamiast stworzyć nam nowe...niestety nie pamiętam tego zaklęcia,a wszelkie zapiski zostały chyba zniszczone...
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Nowa Nova-historia z innego świata   Nowa Nova-historia z innego świata - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

Nowa Nova-historia z innego świata
Powrót do góry 
Strona 2 z 4Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» [Karta] Nova
» Avengers Nova?
» Me and Vampire - Nova
» Wilko wilczo - Nova

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
We are such stuff as dreams are ma­de on ~  :: Rozgrywka :: Archive :: GM Kaimi-
Skocz do: