We are such stuff as dreams are ma­de on ~
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

We are such stuff as dreams are ma­de on ~

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

[Karta] Nova

Go down 
AutorWiadomość
Erika
Admin

Liczba postów : 21
Data rejestracji : 25/06/2014

[Karta] Nova Empty
PisanieTemat: [Karta] Nova   [Karta] Nova EmptyCzw Cze 26, 2014 10:23 am

I M I Ę:
Christina (dawniej Nova)
N A Z W I S K O:
Damsel
W I E K:
16 lat (i ponad 600 lat z poprzedniego życia)
W Y G L Ą D:
[Człowiek]
Wysoka, dość wysportowana. Jej włosy są czarne, sięgają do łokci. Ma na nich dwa jaskrawoniebieskie pasemka. Jej tęczówki są niebieskie z czerwoną obwódką wokół źrenic. Jak używa więcej mocy to się stają takie jakie miała za poprzedniego życia, czyli się rozszerzają poza tęczówkę, która po tym jest czerwona. Ubiera się luźno; zwykle podkoszulek, bluza, jeansy lub dresy. Zależy od jej nastroju.
[Dawny wygląd]
Kolorki na ogół czarne, tyle że niebieskie są: oczy (to co u człowieka białe, tęczówka czerwona), końcówki na włosach niebieskie, koniec ogona niebieski, pasemka niebieskie i elementy ubioru małe też niebieskie.
[Kostium Rangera]
C H A R A K T E R:
?
H I S T O R I A:
Hejka! Jestem Christina Damsel, kiedyś Nova… No właśnie, kiedyś. Dość ciężka sytuacja, ale to moje obecne życie jest moim drugim. Pamiętam doskonale wszystko co się kiedyś działo, kim byłam… No może niewiele się działo. Główne co się uczyłam przez 600 lat… Uczyłam, uczyłam i uczyłam, nic więcej… Rodzice nie mieli dla mnie czasu to co innego miałam robić? No i tyle zakazów… Strażnicy pilnowali mnie tak, że nawet na spacer nie mogłam pójść spokojnie. A potem mój całkiem spokojny tryb życia zniszczyło jedno: wojna. I to nie taka zwyczajna, tak zwana wojna światów. Konserwatywni ich opiekunowie sprzeciwili się wybierającym – moim rodzicom, a więc też po części mnie. Nie byliśmy jednak bez wsparcia. Każda strona gromadziła swoje siły i… wybuchła wojna. Efektem było totalne zniszczenie wielu światów lub ich uszkodzenie. Też brałam w tym udział, musiałam… Nie potrafiłam jeszcze do konca zapanować nad mocami, ale pomagałam ile miałam sił… Właśnie, ile miałam sił… W pewnym czasie miałam dość, chciałam to wszystko zakończyć bo bitew nie było końca. Moje imię Nova… Znaczy wybuchowa. Jako że we mnie zderzały się dwa zupełnie inne rodzaje energii rodziców to moje moce były dość destrukcyjne. Udało mi się dostać w sam środek armii wroga. Jakież było ich zdziwienie… A potem przerażenie. Uwolniłam z siebie całą moją energię. Moje ponoć niezniszczalne ciało nie wytrzymało takiego przepływu mocy. Zginęłam….
Ale co tu pitolić o tym, kim kiedyś byłam. Potęgą? Może i tak! Wybierającym opiekunów? Tak, ale nic jeszcze z tego nie robiłam. Z czystym sumieniem więc mogę nazwać siebie szczęśliwym człowiekiem, gdyż tamtego już nie ma i to życie o wiele bardziej mi się podoba. Kochający rodzice, młodszy brat… Czego chcieć więcej?

Dzisiaj jest środa, moje osiemnaste urodziny…Wstałam normalnie, przebrałam się i siadłam przed komputerem. Muszę się przyznać, że „troszkę” go rozbudowałam. Niby wygląda normalnie, ale w szafkach czy na strychu są poukrywane dalsze części komputera, a wszystko to połączone mnóstwem kabli… Robiłam sobie zabawy w stylu zrób jakieś zabezpieczenie i wkurz jakiegoś hackera by się nad tym łamał godzinami i i tak nic nie wymyślił… Albo czasem wchodziłam na wojskowe strony i pisałam jak na normalnym czacie do jakichś tam dowódców czy coś… Na podsłuchu nic ino „zróbcie kurwa coś z tym, nie no zajebać się idzie”. I nigdy nic nie byli w stanie mi zrobić, w końcu dali sobie spokój jak zobaczyli, że ja tylko wchodzę, popatrzę, napiszę coś i idę sobie… Dzisiaj jednak wolne od tego, idę się przejść gdzieś… Otworzyłam drzwi i zobaczyłam pod nimi paczkę z napisem „Dla Cristiny Damsel”. Zdziwiło mnie to. W końcu jednak wzięłam ją do pokoju i ostrożnie otworzyłam, był tam jakiś zegarek z wizerunkiem smoka? I list „Zostałaś wybrana do drużyny Power Rangers, twoja znajomość technologii i informatyki pomoże nam w obliczu inwazji. Jak ubierzesz wciśnij T”. Przechyliłam głowę. Co to u licha ma być? Ubrałam to coś i wcisnęłam guziczek z literką T. W jednej chwili poczułam, jakbym się rozpadała, a potem składała na nowo…. Byłam w dziwnym miejscu… Po chwili zobaczyłam robota uwijającego się przy konsoli i mówiącego bez przerwy „Ajajajajajaj”.
- Witaj, Christine – usłyszała głos.
Obejrzała się i za nią była jakby ogromna szklana tuba, a w niej dziwna twarz.
- Czy mogę dostać wyjaśnienia o co w tym wszystkim chodzi? – warknęłam.
Cóż, normalna dziewczyna powinna krzyczeć, ale ja normalna nie byłam.

T E M A T Y K A:
Power Rangers
G A T U N E K:
Romans, fantasy, akcja
C E L E:
Uratowanie świata,
Odzyskanie dawnych mocy i ciała ~ Yes
T O W A RZ Y S Z E:
*wkrótce*

[T O M: II]
Powrót do góry Go down
https://sweetdream.forumpolish.com

[Karta] Nova
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Karta Postaci Saa
» Avengers Nova?
» Karta Jade
» Karta Eriki
» Me and Vampire - Nova

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
We are such stuff as dreams are ma­de on ~  :: Rozgrywka :: GM Erika :: Kartoteka Graczy-
Skocz do: